Det smukke i det grimme

Nukaaka´s meninger, tilkendegivelser og tankevirksomhed om dagliglivet i Grønland og de grønlandske forhold tages op til diskussion i denne bog. Bogen er skrevet som korte fortællinger, med egne idéer og egne digte, der alle handler om vores samfundsproblemer, de er alle fremlagt med stærke ord og har deres helt egen fortælling. De gode tider skal forblive, men problemerne skal tages op og de følgende problemer er alle nævnt: Narkotika, alkohol, omsorgssvigt, selvmord, vold og seksuelt misbrug.

Bogens indhold er ikke formildende, men den tager problemerne op, og søger efter løsninger, hvilket nok vil medføre en del diskussion om bogen og dens indhold.

Nukaaka Fontain Berthelsen er født i 1989 og opvokset i Sisimiut. Da han blev færdig med folkeskolen i 2006, starter han på sin terminal uddannelse og blev færdiguddannet i 2009. Efter endt uddannelse arbejdede han i Sisimiut Havn i 5 år. Han flyttede til Qaqortoq i 2014 og startede på uddannelsen i ”Handel & Økonomi” på Campus Kujalleq. Her blev hans interessere for samfundsforhold vagt under hans uddannelse. Derefter skrev han sin første bog, som et debatoplæg, ”Det smukke i det grimme”.

Jeg vil gerne takke venner, familie og bekendte, som alle har støttet mig, mens jeg skrev min bog, den kunne slet ikke blive realiseret uden jeres opbakning. Ikke mindst vil jeg gerne sige en kæmpe stor tak til alle dem, som læste og korrekturlæste denne bog, dem vil jeg gerne rose, for de har alle brugt utrolig megen tid på at korrigere en til tider meget ulæselig skrift.

Af hjertet er jeg dybt taknemmelig for at mine forældre har givet mig liv, således at jeg kan leve i denne verden, som er så spændende at leve i. Jeg håber at i alle vil få noget ud af at læse denne bog på godt og ondt.

”Livet er interessant, uanset hvordan følelseslivet er, også selvom det kan gå helt galt nogle gange. Der vil altid være et næste år, trods alt.”

145,00 kr.

Pisiassap normua: 2622 Suunera
Oqimaassuseq 155 g
Forfatter

Nukaaka Fontain Berthelsen

Udgivelsesår

2020

Sider

91